Forrás: azimut2001.com Staféta újság PC-rovat cikke 2003. június 18-án Forrás: imdb.com

Pierce Brosnan

"My name is Bond, James Bond."
Ez a bemutatkozás legenda lett a maga nevében. A sikerszéria most a 20. filmnél tart és a 3., több filmet is megért színésznél. (Részletek: www.007forever.com ) Sean Connery és Roger Moore utódát nagyon nehéz volt megtalálni, de az 1953. május 16-án, az írországi Navan-ban született és Angliában nevelkedett Pierce Brosnan kapta meg ezt az emberpróbáló szerepet. Az apja elhagyta a családot már Pierce gyerekkorában, bár később mégis bűnbánóan visszatért hozzájuk, Forrás: Klastnet.de Forrás: jamesbond.simplenet.com de Pierce anyja ezt soha nem bocsájtotta meg. Pierce 1977. december 27-én nősült, ám felesége, Cassandra Harris 14 boldog évnyi házasság után meghalt - maga után hagyva három gyereket: Christopher-t és Charlotte-ot az első házasságból és Sean-t, a közös gyereküket. Brosnan-nek később Kelly Shaye Smith-től is született gyereke: Dylan Thomas. (Részletek: http://us.imdb.com/Name?Brosnan,%20Pierce ) Brosnan első, mindössze 26 perces rövidfilmjét 1979-ben forgatta "Resting Rough" címmel. Első komoly, több díjjal is elismert sikerszériáját az 1982 és '87 között forgatott és hazánkban is bemutatott Remington Steel címszerepe hozta meg, ahol állandó partnerével, Stephanie Zimbalist-tal. (Kép forrása: http://jamesbond.simplenet.com/)
Saját bevallása szerint az első komoly film-élménye az 1964-es Goldfinger volt, persze egy James Bond-film. Sokat álmodozott arról, hogy egyszer ő is szerepelhet egy ilyen filmben! De addig még rögös volt az út! Következő főszerepét a "80 nap alatt a Föld körül"-ben kapta 1989-ben. Aztán 1995-ben jött a brit szuperkém, James Bond szerepe a GoldenEye (Aranyszem) c. filmben (Részletek: http://www.ianfleming.org/ ). Robinson Crusoe Forrás: Joinjoe.de A szépfiús szerepből ki tudott lépni pl. 1996-ban, mint Robinson Crusoe.
Következő szuperkémes filmjét 1997-ben forgatta: Tomorrow Never Dies (A holnap soha nem hal meg). A legenda 2 év múlva folytatódott: The World Is Not Enought (A világ nem elég), majd a 20. JB-filmben, a 2002-es Die Another Day-ben. (Halj meg máskor) Rajongók egyre többen lettek, például: http://furonfilm.fanspace.com/ , vagy http://www.klast.net/bond/ Például az amerikai People magazin háromszor is beválasztotta az 50 legszexisebb férfi közé.
Hogy a legenda folytatódik-e, az még nem biztos. Hogy ő lesz-e a következő szuperkém-filmben is? Az sem biztos, de az tény, hogy Bond örökké él!
Goldeneye Tomorrow Never Dies World Is Not Enought Die Another Day


Forrás: imdb.com A Vivanet Magyarország kérdése egy internetes próbacsomagért: Melyik szerepet játszotta a "80 nap alatt a Föld körül"-ben Pierce Brosnan?