TFeri.hu

Freemake Video Converter PDF Nyomtatás E-mail
  
Tartalomjegyzék
Freemake Video Converter
Első konvertálás
Böngésző beépülő
Egyéb lehetőségek
Minden oldal

FVC logoFreemake Video Converter programleírás

 

Informatikai munkáimban az évek során több hasznosnál hasznosabb konvertáló programmal dolgoztam, de amióta megismertem az FVC-t, azóta a többit leszedtem, mivel ez a program gyakorlatilag minden napi szinten előforduló konvertálási problémát megold. Igen könnyen installálható, nagyon könnyen kezelhető, ingyenes és csomó hasznos funkcióval rendelkezik. Az csupán hab a tortán, hogy mindezek mellett magyar nyelvű. Lássuk mindezt részletesen!

 

Az alkalmazás honlapja: www.freemake.com Itt meg kell keresni a fenti logót és a programot már tölthetjük is le. Letöltött fájlméret: 1.2 Mbyte. Jelen cikk írásakor a legfrissebb verzió: 4.1.0.1. A program 1-3 havonta frissül, tehát érdemes nézni a frissítéseket! Bár jelen cikk csak az ingyenes verzióval foglalkozik, de létezik arany (gold) csomag, ami a fekete csíkok eltörlését végzi, exkluzív DVD-menüket és automatikus visszaállítást tartalmaz. Ezen felül létezik egy feliratok (subtitles) nevű csomag is, amivel feliratokat lehet adni a videóhoz, cserélni lehet a betűtípust, javítani a méretet, ráadásul mindezt igen egyszerűen! A kiegészítők mindegyikéhez jelenleg min. 10 $-nyi támogatás szükséges.

Még a telepítés megkezdése előtt érdemes kikapcsolni az összes futó böngészőt (tényleg mindet!), mert így könnyebb lesz a böngészők beépülőinek telepítése. A letöltött fájt futtassuk (ezt esetleg a kötözködő rendszereknél külön engedélyezni is kell), majd a következő ablak jelenik meg:

fvc01

Ez már egy nagyon kellemes fogadtatás! Az OK gomb megnyomása után jön a következő ablak:

fvc02

Engem személy szerint bosszant ez a felhívás, így ezt nem szoktam engedélyezni, de ez ízlés kérdése. A Tovább gomb után ez jön:

fvc03

Én köszönöm a javasolt programot, de ilyen programom már van (Advanced System Care) és ezt nem szeretném lecserélni, így a „Nem akarom...” kezdetűt fogadtam el.

fvc04

A „Teljes telepítés”-t érdemes választani, mivel ez kevesebb macerával jár, mint a másik lehetőség. A Tovább gombra kattintás után jön a tényleges telepítés:

fvc05

Ez általában igen gyorsan megtörténik. Mint a fenti képen is látható, a teljes programméret azért 27.94 Mbyte. További kattintás, beállítás nincs, így az eljárás végeztével a következő kép fogad:

fvc06 
Ulti Clocks content

Hirdetés